PRU 2013

Assalamulalaikum & Selamat Sejahtera

Hi Uoolss...

Hari ini hari isnin...isnin selalu nya sinonim dengan 'Monday Blues'...walaupon setiap hari bila datang kerja pon masih melayan 'Blues' jugak...So buat masa sekarang istilah tuh tidak relevan lagi untuk isnin!Hew hew hew...

Yesterday adalah hari mengundi iaitu bersama dengan 5 may 2013.Yeay!!Tahun ini adalah pertama kali keluar mengundi.Ermh perasaan macam biasa ja.Tidak lah excited mana sampai nak pergi keluar mengundi seawal jam 8 pagi! Nehi nehi nehi! Opkos konpom ramai gilak orang!Dengar cerita beratur panjang lagi lah pemalas lipas nya wuhai...haha..

So saya bagi lah mereka2 yang lain mengundi dulu ya! Saya memilih untuk keluar mengundi di tengahari...Wuhai!!kemain sorga rasanya lengang!Tak payah beratur...Tak sampai lima minit siap mengundi!yeeha!

Hurmh...as usual semangat politik tidak mengalir dari diri.Mengundi hanya sebagai menunaikan sebahagian dari tggjwb kepada negara sahaja.Apa keputusan lepas tuh tak peduli.Sebab rezeki di tangan allah dan apa party yang memimpim tampok negara pun aku tetap kene pergi kerja cari makan sendiri.


Ihsan cik gugel

So for those yang terlalu taksub berpolitik kempen bagai jangan sampai nyawa tergadai.Orang berpolitik mengundi dan berkempen dapat jawatan tggi..gaji tinggi...kita dapat apa? SAKIT? Kesian kat laki,bini dan anak-anak serta keluarga seandainya sesuatu menimpa.Walaupon ajal maut ditangan allah dan akan berlaku sekira sudah tiba masa nya mohon lah pada allah bukan mati kerana politik ini.

Pasti kan keaman negara berterusan.Mari lah kita bersatu dan bukan berpecah belah kerana politik dunia yang sementara ini.Ewah!!kemahin dan panjang lebar macam ucapan ahli parlimen pula.But this is fact!Jangan kan kerana parti kita berbeza jiran sebelah rumah pun bermasam muka kerana berbeza ideology politik okeh!

Kepada pemimpin  baru MALAYSIA!Selamat berjuang..selamat memakmurkan malaysia dengan agenda yang telah dilaungkan sebelum PRU 13.Kami tunggu perubahan yang dijanjikan!


TAHNIAH PADA YANG BERJAYA!0 comments: